UDVIKLING AF EN OMKOSTNINGSOPTIMERET STEDSPECIFIK JORDPROTOKOL

Oversigt

Målet med projektet er at udvikle en geostatistisk understøttet jordprøvetagningsmetode, der anvender fjernmålingsdata ud over de data, der er indsamlet i præcisionskraftværker og kombinerer optimeret prøveudtagningsplanlægning med den nøjagtighed og omkostningseffektivitet, der kræves til stedspecifik forvaltning. Projektet vil udvikle en metodologi baseret på komplekse statistiske metoder til at understøtte effektiv landbrugspraksis ved hjælp af data fra producenter.

Projektet vil udvikle en metode til at understøtte effektiv landbrugspraksis baseret på komplekse statistiske metoder og ved hjælp af data fra producenter til at optimere produktionen. Metoden til at behandle den store mængde og tæthed af geospatiale data indsamlet i præcisionslandbrug er stadig i sin vorden, så den udviklede metodik har et betydeligt internationalt innovationsindhold, men kan også give økonomiske fordele for de producenter, der bruger teknologien.

Resultatet af projektet er en prøveudtagningsprotokol, der kan integreres i en selvstændig service for at understøtte præcisionslandbrug, understøttet af økonomiske beregninger. Målet med den nye metodologi er at give producenterne stedspecifik næringsstofapplikationsteknologi med højkvalitets og salgbare servicedata for at optimere deres effektivitet. Ud over det passende serviceniveau forventes flere og flere producenter at vælge stedspecifikt landbrug, som bidrager til bæredygtigt landbrug og bevarelse af vores jords tilstand på lang sigt.

Daten

REGION

Észak-Alföldi region, Szabolcs-Szatmár-Bereg bezirk, Dél-Dunántúl region

KONSORTIUM

Discovery Center nKft | Gödöllő

FINANZIERUNG

Programm zur Entwicklung des ländlichen Raums
Eigene Quelle

BETRIEBSMITGLIEDER
Magyar Tenger Mg. Kft. | Farmer
Bonusz Agro Nonprofit Kft. | Gruppe von Bauern
Tolnanémedi Agrár Kft. | Farmer
Tálas Sándor | Farmer
AgroTár Kft. | Farmer
Szabó Gyula | Farmer
Kincses Sándorné | Forscher

 

BUDGET
623.858 eFt

Milepæle

  • 2017
    INDGIVELSE AF ANSØGNINGEN
    Indgivelse af ansøgningen til den bevilgende myndighed. Indkøb af præcisionsinstrumenter fra producenter, der giver mulighed for at indsamle data og anvende den dataanalysemetodologi, der er testet i projektet, samt at måle, overvåge og
    vurdere.
  • 2019
    ANVENDELSE
    Positiv afgørelse på ansøgningen.
  • 2020
    KOMMISSIONERING
    Installation af præcisionsinstrumenter til dataopsamling.
  • 2021
    FORSKNING
    Indsamling og analyse af tilgængelige data fra producenter, arkivdatabaser og GIS-filer. Bestemmelse af prøveudtagningssteder, udtagning af jordprøver og laboratorieanalyse af jordprøverne. Udover høring af landmænd udarbejdes gødnings- og såkrav, som danner grundlag for anvendelsen af ​​input det første år. Samtidig valideres næringsstofforsyningskortene af entreprenøren. Helårsovervågning gennem feltbesøg, jordbaseret fjernmåling og satellitbilledanalyse. Resultat af rentabilitetsberegningerne, yderligere optimering efter høst baseret på en database beriget med nye dyrkningsdata. Indsendelse af den første betalingsanmodning.
  • 2022
    ANALYSE
    Behandling af data indsamlet i det første år for at forbedre og forfine protokollen til mere nøjagtig brug. Udvikling af parametre for næringsstofhåndtering. Ligesom i det første pilotår, vil den teknologiske plan i år blive udarbejdet i samråd med producenterne, der sikrer præcis brug af input takket være passende næringsstofallokeringsplaner. Helårsovervågning gennem feltbesøg, fjernmåling og satellitbilledanalyse. Syntese af andet års høst og årlig dataindsamling med første års data, udførelse af statistiske analyser. Dataanalyse kan bruges til at foretage yderligere justeringer for at forbedre protokollen. Indsendelse af den anden betalingsanmodning.
  • 2023
    OFFENTLIGGØRELSE
    Fuldført jordprøveprotokol, patentdokumentation indgivet. To økonomiske demonstrationsarrangementer for at præsentere udviklingen. Der vil blive publiceret videnskabelige artikler om projektet. Afslutning af projektet.

Galleri