BEFEJEZETT PROJEKTEK

1. Külső szakértők bevonása a helyi termékek fejlesztése és az elérési útak helyreállítása érdekében.
2. célkitűzés: Rövid és hosszú távú együttműködés kialakítása a különböző régiók és  a helyi ételek népszerűsítése érdekében.
3. célkitűzés: A gasztro-turizmus fejlesztése a helyi termékeken keresztül.
grAvITAS | A mezőgazdasági innováció alapjának megteremtése a HU-SRB határ menti régióban az agrár-kkv-k versenyképességének fokozása érdekében

Az innovációs és versenyképességet a kommunikáció, az információ áramlása, az általános nyitottság és az ágazaton belüli szakmai együttműködéssel által érjük el.

BioInnovation4V4

A projekt célja a együttműködés fokozása az állami és a magánszektor kutatásai között a visegrádi országokban. Ezáltal ösztönözve az innovációt és elmélyítve az együttműködést

CATAlySt | A közép-kelet-európai országok mezőgazdasági innovációs szolgáltatásainak kapacitásbővítése

A projekt fő célja olyan hatékony képzési anyagok és eszközök kidolgozása, melyek kapacitásépítő hatással bírnak a közép-kelet-európai országok mezőgazdasági szolgáltatásait illetően.

A projekt fő célja egy hatékony eszköz biztosítása a katasztrófakezelésért felelős hatóságok és szervek számára a társadalmi és természeti kihívások gyors és hatékony kezelése érdekében. Célunk, hogy a katasztrófakezelésért felelős állami hatóságokat és közintézményeket ún. „kemény” (pl. Technikai) kapacitásépítő eszközökkel is felruházzuk a régiónk kihívásainak, nevezetesen a természeti és társadalmi katasztrófa utáni hatékonyabb kezelése érdekében.

Ennek a projektnek az a célja, hogy átlássuk az IKT interkulturális és regionális aspektusát a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-technológia területein, a V4 és a Nyugat-Balkán hosszú távú sikeres és életképes mezőgazdasági ágazataiban.

ShareMyGarden | Személyes Kertészeti Asszisztens és Eszköztár

A ShareMyGarden célja, hogy segítse az aktív és egészséges életmódot az emberi öregedés során, melynek alapja az együttműködő kertészeti IKT platform.

A projekt célja az volt, hogy tudásalapú, hozzáadott értéket képviselő termékek és szolgáltatások jöjjenek létre a Kaposvári Egyetemen. A projekt elősegítette Magyarország növekedését, hogy kiemelkedő K+F-kapacitást felhalmozó, vállalkozást vonzó tudásrégióvá váljon, multiplikátorhatással bírva a régiót gazdasági versenyképességének növelése érdekében.

A korábbi Visegrádi Országos Innovációs Brókerek (YIBROVIC) képzésének sikere alapján a Nyári Iskola célja a V4 hallgatók összegyűjtése annak érdekében, hogy olyan fiatal innovációs brókereket oktasson, akik képesek lesznek a visegrádi országokban megszerzett mezőgazdasági innovációkat ismertetni és közvetíteni.

A projekt a készségfejlesztést és intenzív tanácsadást kínál azoknak a fiatal közösségi vezetőknek, akik elősegítik és fejlesztik a mezőgazdasági ötleteket és az innovatív mezőgazdasági vállalkozásokat Kenyában.

YIBROVIC: Fiatal innovatív brókerek a visegrádi országokban
A korábbi Visegrádi Országos Innovációs Brókerek (YIBROVIC) képzésének sikere alapján a Nyári Iskola célja a V4 hallgatók összegyűjtése annak érdekében, hogy olyan fiatal innovációs brókereket oktasson, akik képesek lesznek a visegrádi országokban megszerzett mezőgazdasági innovációkat ismertetni és közvetíteni.