AKTUÁLIS PROJEKTEK

AKTUÁLIS PROJEKTEK, MEZŐGAZDASÁGI KUTATÁSOK
EIP-AGRI

A mezõgazdasági európai innovációs partnerség (EIP-AGRI) a versenyképes és fenntartható gazdálkodás és erdõgazdaság elõsegítésére törekszik, amely „a kevesebbbõl többet ér el”. Hozzájárul az élelmiszerek, a takarmányok és a biológiai anyagok folyamatos ellátásának biztosításához, így segíti a természeti erőforrásokkal való munkát, ami minden gazda alapvető igénye.

KUTATÁS ALAPÚ INNOVATÍV SZOLGÁLTATÁS LÉTREHOZÁSA, ÍGY A FIATAL MEZŐGAZDASÁGI SZAKEMBEREK BEVONÁSA A FENNTARTHATÓ FÖLDGAZDÁLKODÁSBA ÉS AZ INNOVATÍV GONDOLKODÁSMÓDBA A MAGYAR-SZERB HATÁRON

A modern gazdák temérdek helyről gyűjtenek információt, hogy naprakészek legyenek a talaj minőségéről, mely a precíziós mezőgazdaság alapja. Precíziós mezőgazdasági szempontból a gazdálkodók a legújabb technológia bevezetésével jelentősen csökkenhetik költségeiket és a talajminták gyűjtésére és elemzésére fordított időt így növelhetik az eredményeiket.

FOGLALKOZTATÁSBŐVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSE ÉS ÚJ KOLLÉGÁK ALKALMAZÁSA

A Discovery Center Nonprofit Kft (mikrovállalkozás) a napi működése során talajtani adatbázisokkal és azok matematikai statisztikai vizsgálatával kapcsolatos kutatásokat végez a precíziós gazdálkodás támogatásához, illetve digitális talajtérképek készítéséhez. Jelentős tapasztalattal rendelkezik a különböző forrású talaj és környezeti adatok korrelálásában, egy adatbázisba harmonizálásában, majd azok értékelésében.